Ninatte´s kissala aloitti toimintansa vuonna 2007 ja samana vuonna syntyi ensimmäinen pentueemme. Pennut olivat rodultaan norjalaisia metsäkissoja.

Rotukissakasvatus on vuosien varrella ollut kissalassani hyvin pienimuotoista ja sitä se on edelleen, muutamia pentueita vuodessa ja suunnitelmat toteutetaan aina kissojen ehdoilla.

Rotukissakasvatus on antanut minulle hyvin paljon. Olen saanut hyviä, pysyviä ystäviä ja paljon ihania kasvatteja. Menetyksiäkin on vuosien varrella ollut, mutta niistä on kuitenkin ajan kanssa selvitty.

Kasvatusperiaatteni siperiankissojen ja nevojen kanssa ovat selkeät: Haluan kasvattaa tyypillisesti hyviä siperiankissoja ja nevoja, jotka ovat hyväluonteisia, leikkisiä ja reippaita. Terveys menee rotukissakasvatukseni periaatteissa kaiken edelle ja jokaisen kasvatuksessa olevan kissan testaan laajoin terveystestein (felv, fiv, hcm, pkd) aina ennen ensimmäistä astutusta.

Perheeni, johon kuuluu avomieheni ja kaksi tytärtäni osallistuu meillä kaikkien kissojen hoitoon sekä tietenkin myös kasvavien pentujen sosiaalistamiseen, pentujen opettamiseen ja hoitamiseen emon ja muun lauman rinnalla.

Meillä jokainen kissa saa vapaasti liikkua kotonamme ja pyrimme ehdottomasti siihen, että kissojemme välillä on hyvä kemia. Tuolloin kissoja ei tarvitse myöskään eristää muihin huoneisiin laumasta.

Pennuilla on alkuviikkojen aikana rauhallinen kasvuympäristö makuuhuoneessamme, jossa tuore kissaperhe saa olla rauhassa ilman häiriötekijöitä. Pennut pääsevät laajentamaan reviriään heti kun haluavat ja niille mahdollistetaan virikkeellinen ja turvallinen kasvuypäristö.

Pyrin kasvattajana täysin rehelliseen ja avoimeen kasvatustoimintaan, enkä myy pentuja koskaan ilman, että tapaan ostajaehdokkaat kasvotusten.


Yhteystiedot:

Nina Määttä

37120 Nokia

e-mail: ninatte@gmail.com

Puh. +358 40 7391918